zaterdag 27 april 2024

Je gedachten niet zijn - week 17

                                                Foto: Pexels

Er is ontdekt hoe men fakkels en vuurwerk ongemerkt de voetbalstadions in krijgt. De burgemeester: "Mij wordt verteld dat de wc's achter die vakken vol liggen met condooms, waar ze die fakkels in stoppen om ze verborgen te houden op intieme plekken". Ja, de moeilijke tred van een deel van het publiek bij binnenkomst wordt hiermee wel verklaard. En wees voorzichtig met vuur bij deze mensen...

Alex Kroes ondanks aandelenhandel terug bij Ajax. Gelezen: Ondanks dat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax inzette op een definitief ontslag voor directeur Alex Kroes, keert hij terug in het bestuur van de voetbalclub. Moest anders voorzitter van de Raad van Commissarissen Michael van Praag ook over de hekel gehaald met zijn aandelenpakket...?

Ergens schijnen vier mensen al vijf maanden rond een tafel te zitten. De geluiden: 'ik speel' - 'ik pas' - 'ik speel m'n troef'. Er wordt op tafel gebonkt. Soms loopt er boos eentje weg, omdat er vals gespeeld zou zijn. Klaverjassen? Nee, een kabinet formeren.

Nederland is bereid de soevereiniteit over ons financiële systeem op te geven als dat bevorderlijk is voor de Europese interne markt. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte gezegd na afloop van de Europese top. Wie vindt dat hier in dit land allemaal nog meer? Zijn er politici die menen ‘Nederland‘ zelf te zijn...?

Hoe vierkant moet je achter Israëlisch beleid staan om niet antisemitisch genoemd te worden...? Ben benieuwd hoe ze mij noemen...

Verscheidene NAVO-landen hebben 'concrete bijdragen' toegezegd voor de luchtafweer van Oekraïne, heeft NAVO-chef Jens Stoltenberg gezegd, na afloop van een bijeenkomst van NAVO-ministers van Defensie en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hoe blijft de NAVO 'buiten' die oorlog? Door het niet gezamenlijk maar als ieder NAVO land apart te doen...?

Geweld in de trein. Hoe wordt er tegen een conducteur aangekeken. Iemand die jou controleert. Hadden ze maar de uitstraling van een gastheer/vrouw zoals een steward(ess) in het vliegtuig. 

Van een arts gehoord: ik weet niets van een vliegtuig, dat laat ik aan professionals over. Zo zouden influencers medische zaken ook aan artsen over moeten laten. Tja, als men het menselijk lichaam met een machine vergelijkt; zit daar dan niet juist de kneep...?

Zestien miljoen rookworsten van Unox (ook HEMA) rollen er jaarlijks uit de fabriek in Oss (van een os?). Maar er hangt een verbod in de lucht voor dit oer-Hollandse product. Waar rook is is vuur. Het is geen rookworst maar kookworst. Met een kankerverwekkende rookaroma eraan toegevoegd.

Wie aangifte wil doen op het politiebureau in Barneveld of Nijkerk, kan binnenkort alleen nog maar terecht op maandag tot en met donderdag. Op 1 mei start de politie een proef met aangepaste openingstijden en zijn de politiebureaus op vrijdag gesloten. Aangiftes moeten telefonisch of digitaal. De wereld op z'n kop? Supermarkten onderhand bijna klokje-rond open en politiebureau's beperkt...?

Levensmiddelenfabrikanten zijn een uitdaging voor toevoegingen aan de Nederlandse taal. De Consumentenbond heeft een nieuwe term in het leven geroepen: beknibbelflatie. Ofwel: fabrikanten van levensmiddelen bezuinigen op dure (gezonde) ingrediënten, waardoor de samenstelling van producten flink aan kwaliteit inboet. Waar krimpflatie gaat over minder inhoud in de verpakking terwijl de prijs hetzelfde blijft. Nog een woord erbij: Belazerflatie...!

Scholz (Duitsland) weigert Kyiv langeafstandsraketten. Britten en Amerikanen leveren wel. Ja die  zitten wat meer op afstand wanneer je zo'n ding van Poetin terug zou krijgen...?

De hightech scanners werken veel sneller, zegt Vitalis. 'Binnen drie seconden analyseren ze of een persoon iets gevaarlijks bij zich heeft. Minder foutgevoelig zijn ze ook'. Snellere apparatuur in ziekenhuizen? Nee, inchecken bij Schiphol.

Krijgt Caroline van der Plas mot met de boeren? Waar ze steeds vrienden mee was? Haar uithangbord zelfs! Zelfs als boerenorganisatie LTO Nederland zelf met een vrijwillig inkrimpplan komt dan blijft ze onveranderd voorstander van het mestoverschot en bedreiging van de natuur door stikstof. Het valt niet mee als BBB hun paradepaardje uit handen dreigt te moeten gaan geven...

Zijn klanten zelf de concurrenten geworden van de energiemaatschappijen. Welke verdienmodel-trucs moeten er bedacht worden bij al die overtollige stroom die klanten zelf opwekken en terug willen leveren. Het waren de energiemaatschappijen zelf die ooit hielpen met jouw dak volleggen! De verdienmodel-trucs: Buiten het salderen om hooguit nog maar 1/3 van het inkooptarief geven voor teruggeleverde stroom - je krijgt daar bovenop straf voor terugleveren met een nieuwe terugleverheffing, ook op de gesaldeerde stroom - het tarief vastrecht/vaste leveringskosten worden drastisch verhoogd (voor mij duurder dan wat ik verbruik) - de facturen zo ingewikkeld en ondoorzichtig maken dat niemand er meer wat van snapt! Echt waar, deze praktijken zijn nog legaal ook...!

Gelezen: Het is veelgehoorde kritiek in Amerika: het land zou met belastinggeld smijten en honderden miljarden weggeven aan Oekraïne en Israël. Maar, zo becijferde The Washington Post, meer dan 80 procent van het 'weggegeven' geld belandt gewoon weer in Amerikaanse zakken en in hun economie...

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil het het gebruik van een bestrijdingsmiddel bij de kersenteelt verbieden. BBB diende een motie daartoe in die wordt gesteund door PVV, VVD, CDA, ChristenUnie, SGP, FvD en JA21. De partijen vrezen dat de 'Nederlandse kersen dan dreigen te verdwijnen'. Nu een onderzoek in hoeverre er 'mensen verdwijnen' door dit gif...?

Provincie Utrecht - Ondanks alle inspanningen om Nederland van het gas te halen, is aardgas in de provincie Utrecht de komende jaren nog hard nodig om woningen te kunnen blijven bouwen en aansluiten. Ondanks dat ik 3xzoveel aan gas-leveringskosten betaal dan aan het gasverbruik zelf laat ik de aansluiting met de gasmeter er nog maar even zitten...

Parlementaire enquête coronabeleid gaat drie jaar duren. Hee, willen ze daar even lang over doen dan de tijdsduur toen van de pandemie zelf...?

Bijzonder schouwspel op de A2: automobilisten moeten bankstel ontwijken. Gelukkig was het een incompleet stel; de fauteuils ontbraken...


Gaat in veel situaties op: Een ongeval wordt vaak veroorzaakt door een poging om er een te voorkomen (Mokokoma Mokhonoana).


 

Geen opmerkingen:

Los denken - week 19

                                                        Foto: Pexels Nieuw dieptepunt voor Erik ten Hag: Crystal Palace veegt vloer aan met ...