zondag 3 maart 2024

Over je schaduw heen denken? - week 9

                                            Foto: Pexels

Vier krabben scharrelen ‘s nachts rond op plein De Hof in Amersfoort. Is het boek 'Amersfoort aan Zee' nu dan al realiteit geworden? Nee, het was daar marktdag geweest...

Ophef over levende krabben op die markt: ‘Zonder water en voedsel en straks ook nog levend gekookt’. Alle reden dus om er vandoor te gaan...

Verwijdert u ook zo nu en dan coockies van uw computer en smartphone? Waren 'coockies' die de mensheid op, in en om de aarde dumpen ook maar zo gemakkelijk door de verantwoordelijken te verwijderen...

VVD-leider Dilan Yesilgöz herhaalde afgelopen week over haar schaduw heen te willen stappen. Wilders ook, die sprong zelfs over zijn schaduw. Nu is hij zelfs al bereid om militaire steun te gaan geven aan Oekraïne. Wat wordt er bedoeld met over je schaduw stappen of springen? De inhoud van je verkiezingscampagne in de ban doen nu je de kamerzetels binnen hebt...?

Als politici zoveel moeite hebben om tot een regering te komen zouden ze dan ook echt wel met elkaar kunnen gaan regeren...? Zijn de 'schaduwen waar ze steeds overheen moeten springen' dan misschien; machtshonger - ego - narcisme - nijd - eigen belang? Dan kun je inderdaad niet met elkaar gaan regeren...!

Absoluut geen vertragingen bij de Nederlandse Spoorwegen? Nee,... als het om tariefsverhogingen gaat... 

'De nieuwe en duurste Tesla zou in minder dan een seconde van 0 tot 100 kilometer per uur moeten kunnen accelereren. Zijn er soms bouwtekeningen verwisseld tussen de auto en raketafdeling van Elon Musk...?

Afgelopen vijf jaar is het hebben van een betaalrekening duurder geworden, blijkt uit cijfers van de Consumentenbond. Vooral bij ING en ABN Amro gingen de kosten flink omhoog. Terwijl die banken juist recordwinsten boekten. 'Rupsjes Nooit Genoeg zijn het', nietwaar? Wat is dat toch dat mensen wel regelmatig switchen naar een ander energiebedrijf of zorgverzekering. Maar zelden naar een eerlijke (duurzame) bank...?

Bericht in De Stentor over de voltrekking van een doodvonnis in de VS afgelopen week: De avond voor de voltrekking kreeg Creech z'n vrouw nog op bezoek om afscheid te nemen. Woensdagochtend was er een geestelijke nog een uur bij hem. Hij nuttigde zijn ‘galgenmaal’: gebakken kip, aardappelpuree met jus, maïs, broodjes en ijs. Creech lag al klaar om de injectie te krijgen. Maar volgens zijn advocaten probeerde het medisch team tien keer tevergeefs een geschikte ader in zijn armen en benen te vinden om het dodelijke medicijn pentobarbital te kunnen toedienen. Na een uur werden de pogingen gestaakt en kwam het doodvonnis te vervallen. Gruwelijk gruwelijk, is dit wel milder dan die elektrische stoel? Is het een idee om je als ter dood veroordeelde voor bewuste dag je al een aantal dagen te gaan onthouden van vocht, zout, alcohol en warmte, als poging om de aders onzichtbaar te maken...

Het UWV heeft al jaren te weinig keuringsartsen. Daarom besloot de uitkeringsinstantie vanaf oktober 2022 dat 60-plussers die twee jaar in de ziektewet zitten automatisch voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt worden verklaard. Op die manier kregen tot en met december 2023 ruim 13.000 mensen een WIA-uitkering (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen). Misschien een idee om die 60-plussers in de ziektewet om te scholen tot keuringsarts...? 

Gebleken is dat de meeste alledaagse voeding (80%) in supermarkten vol zit met ongezonde ingrediënten. Artsen zeggen dat je er diabetes 2 en hoge bloeddruk van krijgt. Hun advies: schakel over op meer gezonder eten. Die 20% aan gezond eten zou dan natuurlijk meteen uitverkocht zijn. En is er daarna wel genoeg gezond voedsel te verkopen om niet failliet te gaan...?

Amsterdamse politiechef Frank Paauw mogelijke opvolger van Just Spee als KNVB-voorzitter. Voorheen moest je voor die functie wat afweten van wat er op het veld gebeurt. Nu van wat er plaatsvindt op de tribunes en rond het stadions...?!

Vergeving, mededogen en liefde naar je medemens is een keuze...

Geen opmerkingen:

Overpeinzingen - week 18

                                                            Foto: Pexels Een verward persoon slaapt ongemerkt in  (dj538)  Edwin Evers  huis...