zondag 17 maart 2024

Dat kun je denken - week 11

Foto: Pexels

In Zwolle geldt er een bedelverbod. Hoe werkt dat precies? Gemeentebestuur: 'Het is een middel om meer zicht op bedelaars te krijgen. We kunnen in elf gebieden van de stad (zoals het hele gebied binnen de stadsgrachten en wijkwinkelcentra, red.) boetes van 110 euro uitdelen. Natuurlijk moet je het bedelen eerst een poosje toelaten, anders kunnen ze dat bedrag niet betalen...?

Artsen en wetenschappers waarschuwen dat kruiden supplementen invloed kunnen hebben op de juiste werking van onze reguliere apothekersmedicijnen. O jee, andersom, zouden apothekersmedicijnen ook invloed kunnen hebben op de juiste werking van mijn kruiden supplementen...?

Het begint eigenlijk best wel te wennen, een landsbestuur dat misschien wel een jaar demissionair en in formatie is. Dat ze dat kunnen maken. Hoef je in het bedrijfsleven niet te proberen...

Oekraïne bekijkt momenteel de optie om het luchtruim weer open te stellen voor de commerciële luchtvaart. Volgens Europa-verslaggever Geert Jan Hahn voert het land hierover gesprekken met Europese en Amerikaanse toezichthouders. 'Vliegmaatschappij Ryanair heeft al uitgesproken interesse te hebben.  Wat voor reizigers spelen graag een spelletje Russische roulette onderweg? Goede reis!

In Nederland dus geen populist als premier! Je zou zo weer vertrouwen in de politiek gaan krijgen...

Nemen asielzoekers de plek in van toeristen op de Veluwe? Behoorlijk groot aandeel hotelbedden is straks bezet. Tja, opvang-instanties lijken beter te betalen dan toeristen...

Bijna een op de drie verdachten is een jongere: Ze beginnen steeds eerder. Zullen we het gezegde 'Wie de jeugd heeft heeft de toekomst' maar in de ban doen? Maar in hoeverre ligt het aan de jongeren? Door wie worden ze opgevoed?

De Nederlandse Bank: economie draait goed, maar (steeds meer) mensen ervaren het anders. Is dat zo gek dan? Nee. Een goed draaiende economie komt uit de portemonnee van het volk. Hoge winsten op energie en transitie, boodschappen, (zorg)verzekeringen, en zo meer...

Kim Putters pleit voor een extraparlementair programkabinet. Een zogenaamd programkabinet is volgens hem de gewenste vorm van een extraparlementair kabinet. Zo’n kabinet zal gebaseerd zijn op een beknopt hoofdlijnenakkoord. Een nieuwe benaming geeft speciaal cachet en dan wil er misschien iemand wel in...

Jumbo stopt als eerste Nederlandse supermarkt met aanbieden van vlees. O sorry, iets te optimistisch..., aanbiedingen van vlees is het.

Groenland is een zelfstandig land dat administratief onder Denemarken valt. Er zijn veel schaarse grondstoffen, die door klimaatverandering en het smelten van ijs ook makkelijker zijn aan te boren. Doet dat denken aan Johan Cruijff: "ieder nadeel heeft een voordeel"? In dit geval meer: 'in eigen vlees van moeder Aarde snijden'!

De hedendaagse zitcultuur op de werkvloer kost jaarlijks ruim miljard aan zorg. Misschien dus zelfs meer dan in beroepsgroepen zoals in de bouw, stratenmakers, leidinggravers/leggers, chauffeurs? Welke tot dusver gezien werden als ongezonde beroepen. Mogen de functionarissen achter de computer misschien eerder met pensioen gaan om eindelijk te kunnen gaan bewegen (als het dan niet al te laat is)...?

TNO zegt een succesvolle test te hebben uitgevoerd met een zelfrijdende auto die, met behulp van kunstmatige intelligentie, kan voorspellen wat er binnen enkele seconden kan gebeuren. Maar is dat nieuw dan? Zitten we zelf wat anders te doen achter het stuur...?

"Unfair dat ik geen premier mag worden, is dit een democratie?" Het ageren van Wilders begint alweer.  Is hij vergeten dat we in Nederland bij verkiezingen met een rode stip op een persoon, en daarmee op een partij stemmen, en niet perse op een premier? Trouwens, 76% stemde niet op het PVV...

Je werd klant bij energieleverancier De Bron omdat je uitsluitend stroom wilde uit productie door zonnepanelen en windmolens. Dan zou je toch denken; dit is een leverancier die klanten met panelen ook een warm hart toedraagt. Nou nee. De Bron was de eerste die strafkorting ging rekenen voor die groep. Dat kreeg uiteraard snel navolging van de andere energieleveranciers, die durfden toen ook wel. Zo maak je van de wettelijke salderingsregeling toch een lachertje. Zo van, als de politiek de salderingsregeling niet afschaft dan regelen we het zelf wel, via een omweg...?

Wat voorheen gewone kinderziekten waren die iedereen kreeg, die zijn nu levensgevaarlijk! Wat is er veranderd, die ziekten? Of onze angst...?

'Uiteindelijk zal ook ruimtestation ISS eraan moeten geloven. NASA zet op allerlei technologieën in, die ervoor moeten zorgen dat het ruimtepuin veilig naar beneden komt en dat er ook minder puin komt'. Waar de mens dan ook actief is; op land en zee, social media, dampkring, het heelal, een spoor van rotzooi laten ze er achter. Vervuiling door de mens; toekomstige (fossiele) voetsporen op plekken waar de mens ooit was...?


Elisabeth Gilbert: 'Dat het niet de taak van de kinderen is om van me te houden, maar de taak van mij om van hen te houden'...

Geen opmerkingen:

Overpeinzingen - week 18

                                                            Foto: Pexels Een verward persoon slaapt ongemerkt in  (dj538)  Edwin Evers  huis...