zaterdag 30 maart 2024

Geef denken de ruimte - week 13

                                                Foto: Pexels

Gelezen: Smaakt het Belgische bier beter door AI? Kunstmatige intelligentie om de smaak van bier te verbeteren. Uitgerekend in België doen ze dat terwijl de talrijke Belgische biertjes toch al wereldberoemd zijn. Hoe lang blijven ze de slogan 'ambachtelijk gebrouwen' er nog opzetten...? Als de absolute wereld virtueel wordt...? Mijn absolute smaak behoud ik,... toch?

Sinds het klimaatakkoord van Parijs van 2015 hebben Europese banken meer dan 250 miljard euro geleend aan bedrijven die bijdragen aan ontbossing. Zij zijn daardoor medeverantwoordelijk voor klimaatontwrichting, melden Greenpeace, Milieudefensie en Harvest in een nieuw rapport. Rabobank en ING staan zelfs in de Europese top vijf. Samen met de ABN AMRO pompen ze tientallen miljarden in sectoren die natuur verwoesten en klimaatcrisis aanwakkeren’. Hoe verantwoordelijk is een bank? En nog verder; hoe medeplichtig zijn klanten van zo'n bank die hun geld daarvoor in bewaring en beschikbaar stelden...? Er was keus, minstens twee banken in Nederland die het niet deden en doen...!

We lijken met z'n allen steeds meer afhankelijk van de 'medische navelstreng' waar we aan komen te liggen. Geboorten en sterven zijn medisch geworden en eigenlijk alles er tussenin ook. Er is een tegenbeweging aan het ontstaan, vooral onder jongeren, tegenover de totale maatschappelijke hospitalisering en medicalisering. Deze mensen scharen zich als volgelingen achter anti-wetenschappelijke adviezen van influencers. Daar waarschuwt de artsenij ons op hun beurt weer voor; welke influencers winnen het, de leken of de afgestudeerden...?

Eerst hormonen (de pil) slikken om je vruchtbaarheid te beïnvloeden en niet zwanger te worden. Later hormonen slikken tegen ongemak door het stoppen van je vruchtbaarheid - de overgang, te bestrijden. Medische navelstreng....?

Hoe kan het dat een land als Rusland met zo'n omvangrijke geheime dienst een terroristische aanslag niet weet te voorkomen? Terwijl nota bene Amerika het Kremlin nog waarschuwde. Is de schijnwereld waar ze in leven de gewone wereld geworden door het zelf alleen maar verkondigen van leugens? Hun wereld Waarin waarschuwingen van anderen niet anders dan ook leugens zullen zijn...?

Ik woon niet heel ver van zowel een provinciale weg als van de A1-snelweg vandaan. De hele dag gejengel en gegil van ambulance en politie sirenes. Meer en meer, er komt bijna geen eind meer aan.  Heb ik dan te denken; laat die jengelende dingen ook eens een keer uit of..., wat wordt er toch goed gehandhaaft en eerste hulp verleend in ons land...? Nee. Het drukt mij alleen maar dichter en dichter met mijn neus, en oren, op de 24-uurs samenleving...

De politie krijgt de beschikking over testrollerbanken om opgevoerde fatbikes eruit te kunnen gaan pikken. Agenten moeten er eerst voor opgeleid worden. Ze moeten er zelf op fietsen om na te kunnen gaan of er nog een begrenzing aanwezig is bij 25km per uur. Dat wordt hijgen. kunnen ze hun sportschool abonnement gaan opzeggen...?

Benamingen als Hoger- Middelbaar -Wetenschappelijk onderwijs gaan in de ban als het aan minister Dijkgraaf ligt. Ze geven een misplaatste indruk van wat goed - beter - best is, vindt hij. Als alternatief draagt hij de afkortingen aan: 'hbo en wo'. Pas op, de betekenissen van afkortingen in het taalgebruik maar beter niet voluit noemen hoor, dat is discriminerend...?

Verzorgingshuizen werden wegbezuinigd om kosten te drukken, nu begint het er op te lijken dat die weer terug aan het komen zijn. (Oss, en navolging in Amersfoort?). Waarom? ...Alweer om kosten te drukken. De macht van creativiteit in woorden...

Heeft Rusland dus geprobeerd de politiek in Nederland (door betalingen) te beïnvloeden?! Ik zou het spectaculairder gevonden hebben om te horen dat ze dat niet doen. Ten aanzien van andere mogendheden ben ik er ook niet zeker van. Ook niet van landen waar we ‘vrienden’ mee zijn...

Baudet moest zich verantwoorden bij de kamervoorzitter over het bedreigen van Jesse Klaver: ‘nog een keer zo‘n vraag en ik sla je voor je bek’. Hij kwam niet opdagen bij de kamervoorzitter omdat hij kickboksles had. Dit laatste nu ook nog  gehoord hebbende zijn we voortaan extra poeslief tegen hem...

Hamas vernietigen lijkt wel op onbeheerst geschoffel in de tuin. Als het onkruid maar weg is. Maar...; waar zijn de mooie bloemen nou gebleven...?

Ken je het afhaalloket waar je met de auto langsrijdt bij filialen van McDonalds. In Utrecht komt er waarschijnlijk ook zo'n een bij een coffeeshop voor het kopen van drugs. Vanaf McDonalds wordt de aankoop meestal meteen daarna in de auto geconsumeerd op een parkeerplek. En na de coffeeshop...?

Nooit en nooit komen uitingen van haat in deze wereld tot rust door haat, door juist niet te haten komen ze tot rust, dat is een eeuwige wet! Bijzonder dat (vooral) mannen die dat niet door hebben juist machthebbers op aarde zijn. Dood en verderf is het gevolg. 

Gelezen: voor het veertigste levensjaar is ieder mens een kunstwerk in wording, en na het veertigste levensjaar een kunstwerk in fase van voltooiing...

Als ik morgen voor dag en dauw geen eieren vind dan staat de klok van de Paashaas waarschijnlijk nog op wintertijd...

 

Geen opmerkingen:

Overpeinzingen - week 18

                                                            Foto: Pexels Een verward persoon slaapt ongemerkt in  (dj538)  Edwin Evers  huis...